En liten status update, bare så dere vet at det jobbes..

I lengre tid har jeg jobbet med en konkret sak som jeg trodde skulle være en simpel greie å få til, men der tok jeg feil gitt. Den har konsumert ekstremt mye tid, men idag fikk jeg det forhåpentligvis til. Det gjenstår endel testing (spesielt i multiplayer) for å få verifisert dette, men jeg er meget optimistisk.

Ellers så har jeg en stor utfordring med å få dialoger på plass; dette var mye større omfang enn jeg hadde tenkt meg. Men, jeg vil ikke kutte ut noe, så jeg jobber foreløpig med å få det på plass som planlagt.

PS! Engasjement ennå på høygir! ;)

By ZNorQ, 01.08.2011, 14:49

Har begynt å sette meg inn i alt som har med A2:OA.

Det er jammen meg mye informasjon å tygge gjennom, men mesteparten er noe gammalt møl jeg har tygget på 100 ganger før - så for det meste er det gjenoppfrisking.

Ellers har jeg begynt å drafte funksjonalitet som skal være innbakt i mission templaten. Hvis jeg får inn halvparten, tror jeg konseptet kan bli ok... Time will tell...

By ZNorQ, 15.06.2011, 01:03

Oppdatert 09.06.11, 11:37

Vil bare rapportere litt tilbake om hva som har foregått de siste ukene..

NSF TMS - Task Management System

TMS er en - eller dvs. flærne - databaser (MS Access) som jeg har hatt i ganske mangen år nå. Ettersom hukommelsen min er på størrelse med en gull-<)))><, så har jeg hatt stort behov for å ha en plass jeg kan samle alle tanker og ideer, gruppere, kategorisere og sortere dem, for så å hente dem ut når tiden er moden.

Jeg har per dags dato 2 hoved TMS'er, en som jeg ikke kan være foruten på jobb, og en egen for NSF. NSF'en laget jeg for ganske så lenge siden - tenker vel da vi først begynte på å tenke på NSF4 runden. Men så skjedde det at NSF4 ble mer eller mindre lagt på hyllen i noen år - helt til i det siste hvor gnisten igjen er tent.

Og det er TMS som har fått stor oppmerksomhet fra meg de siste ukene. Jeg har sittet pal foran PC skjermen og punchet, sortert og gruppert ideene. Ettersom vi i begynnelsen hadde helt andre ideer for NSF4, passet endel av de oppgavene ikke lenger i dagens planlagte konflikt. Jeg har derfor nå i det siste oppnådd et relativt bra kvalitetsnivå på databasen; det meste ligger til rette for å begynne på endel av produksjonen; det er bare å plukke sakene fra TMS og ta tingene etter hvert.

Hva sier så TMS orakelet?

TMS inneholder pr. dags dato over 800 oppgaver (tasker); noen av disse er huskelapper, noen er faktisk avsluttet fordi de enten ikke lenger var gyldige, eller at de er utført - men brorparten er klar for å hjelpe meg (og mine frivillige medhjelpere) gjennom hele produksjonen av NSF4 innholdet.

NSF4 innholdet?

Ja, hva er så dette innholdet? Jeg har delt inn alle NSF4 TMS oppgavene i følgende hovedkategorier;

 • Kampanjen
 • Dokumenter
 • Økonomi
 • Spillmotoren
 • Utstyr
 • Grafikk
 • Infrastruktur
 • Samband
 • Troppen
 • Utilities

Innenfor disse ovennevnte kategoriene ligger alle oppgavene.

Φ Kampanjen

Sakene som ligger knyttet til denne dreier seg om selve konflikten - som i NSF4 skal foregå i et fiktivt land som heter Takistan. Landet har stort sett samme type natur som Afghanistan. Det er Terminator som har ansvaret for å definere selve konflikten, men Terminator vil ikke få vite hvordan missions i spillet vil utvikle seg - det er det kun jeg - ZNorQ - som vet. Og utvikling av missions ligger også under Kampanjekategorien.

Φ Dokumenter

Det skal utvikles endel dokumenter (papir) og kart; alt som har med utforming, utvikling, innhold i disse, etc., ligger i denne kategorien. Det har fra min side vært mye fokus på denne delen av utviklingen - og Terminator og meg har nylig hatt noen møter for å gå gjennom innhold og utforming av disse. jeg tror vi har noen spennende ideer som kan gjøre NSF til det fortsatt kjekke konspetet det har vært.

Φ Økonomi

Dette er den virkelig kjedelige, men nødvendige delen. Alt koster penger, og det er her budsjettet ligger.. Mer gidder jeg ikke si om den saken...!

Φ Spillmotoren

Å kalle det spillmotoren er nok litt misvisende ettersom at jeg har ikke tenkt å programmere et eget spill. Men, jeg har tenkt å lage til en slags mission template som skal inneholde endel funksjonalitet - og som skal brukes som en basis for hvert mission jeg skal lage. Den vil nok fortsatt være den største utfordringen ettersom at ArmA serien kanskje ikke alltid gjør det enkelt. Men jeg vil prøve å gjøre det beste ut av det, og med Beaten som sammensvoren tror jeg nok vi skal få til et mission rammeverk som gir oss det vi trenger.

09.06.11, 11:37 Fortsettelse fra igår..

Φ Utstyr

Det vil være behov for diverse effekter hver spiller skal ha, dette er en huskeliste over hva som spiler selv må huske på å ta med seg - men også effekter som skal produseres og utdeles ved ankomst.

Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, men bare vit at dette er på agendaen.

Φ Grafikk

Det vil bli utviklet endel grafiske elementer, bl.a. må teamlogoene gjøres på ny. Vi mistet de orginalene som Bulldog64 (han har nytt nick, husker ikke hva det var) laget for oss. Videre kan det være enkelte grafikkelementer for dokumentasjon, in-game, etc. - men jeg ønsker ikke å gå i detlajer her heller.

Φ Infrastruktur

Det vil bli endel kabling - både for strøm og for nettverk, samt endel servere og kanskje annet utstyr (prosjektor?) som trengs å settes opp. For servere kan vi nevne samband (muligens TeamSpeak 3), spillet, intranet, etc.

Φ Samband

Samband er halve morroa i spillet, og foreløpig har jeg valgt å bruke TeamSpeak 3. Det er ikke nødvendigvis dette som blir det endelige valget, men dette er det foreløpige målet. Det er endel som skal gjøres rundt dette. Bl.a. så ser vi på en mulighet å integrere TeamSpeak mot spillet, slik at hvis 2 soldater står på hver sin side av et fjell, kan de få dårlig linje - eller ingen mulighet til å kommunisere i det hele tatt! Dette finnes det allerde support for, men jeg må se hvor bra det faktisk vil fungere.

Det finnes endel andre oppgaver jeg har rundt det med samband, men igjen ønsker jeg ikke å gå i for mange detaljer - iallefall ikke ennå.

Φ Troppen

Denne kategorien inneholder endel informasjon om medlemmene, og er ikke av så stor interesse. Allikvel, jeg trenger å sette fokus på disse også, og derfor er de med i TMS.

Φ Utilities

Det vil være behov for enkelte små-programmer som kan hjelpe oss, som for eksempel FRAPS, anti-virus, etc. Alt som vi kommet på til nå ligger under denne kategorien. Det er ikke så mye av interesse her foreløpig, men den kan komme til å ekspandere noe.

Til slutt..

Det var litt om hva som har foregått i NSF4 prosjekteringen, og litt om alle de elementer som må ivaretas for at NSF4 forhåpentligvis skal bli en kjekk opplevelse - nok en gang.

Jeg skal prøve å holde dere oppdatert, men iom. jeg har nærmere 8-900 oppgaver som skal utføres (stort sett av meg selv, men forhåpentligvis med noe hjelp fra andre), så vil jeg være mer fokusert på å få dette på plass enn å drive å informere.

Bare en liten slutt notis; for dere som kanskje er klar over at ArmA3 er i trykken, og kommer ut om et lite år, så kan jeg si med en gang at jeg virkelig håper at jeg er kommet så langt at jeg er så og si ferdig med NSF4 produksjonen.. Det kan bli skikkelig vanskelig å ellers konsentrere seg om utvikling på en gammel plattform når noe nytt er kommet ut..! Oo

By ZNorQ, 09.06.2011, 02:41 / Updated by ZNorQ, 09.06.2011 11:37

Takistan was originally a part of Tajikistan, Afghanistan, Pakistan and India before the Second World War. It was a prosperous province, rich on oil- and mining recourses. There where over 40 oil fields and many gold-, emerald-, and some coal mines. It was also said that in the late 1800, one of the fist opium farms where set in this region among it's other agricultural prosperity.

After the war, there was a dispute of oil resources in the region, and tension grew between the involved nations. It went on for a long time and it escalated near braking point in April of 1957, when India bombed the Loy Manara Oil field. Pakistan wanted to retaliate, but due to intervention from China threatening to use military actions against Pakistan, the whole situation cooled down.

As history show, India had to forsake the province of Kashmir to Pakistan. This later culminated in the Indo Pakistani War in the early 70’s.

Left were Tajikistan, Afghanistan and Pakistan to divide this oil- and mineral rich region. Diplomatic negotiations went on for another three years and finally the borders where drafted, leaving almost nothing left for the Takistani people. Apart form agriculture, three oil field and an old mine, was the only resource they had. Their country had been reduced from the size of Switzerland to not much more than what Monaco is today.

The Province of Takistan was declared independent in 1961.

By Terminator, 27.05.2011, 16:46

Jeg har oppdatert den gamle NSF siden - stikk over og ta en titt..

By ZNorQ, 26.05.2011, 10:54

3 forskjellige størrelser

For at dere skal få en liten forsmak av hvordan kartet for Takistan er - se kartlinker under. De kommer i 3 størrelser - dette er gjengitt (i pixler) på bildene under!

PS! Husk at 12x12k er på hele 113mb! Bruk høyreklikk - "save image as.." funksjonen for å hente dem ned!

By ZNorQ, 23.05.2011, 16:28

Ser ut som BIS har vært "BISsi"; ArmA3 er annonsert, og det ser ut til å være gode greier, gitt!

Bl.a. skal detalj-oppsett av soldaten og utstyr (inkl. våpen) være faktum! Dette har jeg ventet leeenge på!

Mer om ArmA3 kan du finne på ArmA3 offisielle hjemmeside!

By ZNorQ, 23.05.2011, 13:04

Liten sjanse for at hytta overlevde..!

Litt heftig å vite at vi var midt ute i senteret av det øye, ikke for så altfor lenge siden! Oo

By ZNorQ, 23.05.2011, 09:48

Endelig, nå har jeg fått på plass en ny NSF portal som jeg håper vil fungere for oss. Selve layouten er tatt fra en gratis template og gjordt om fra ren HTML/CSS til PHP. Jeg håper denne vil fungere bedre enn den gamle vi hadde som lignet mer på 'My little pony' enn noe annet..

Jeg skal etterhvert porte over alt som ligger på den gamle, så det vil dukke opp artikler etter hvert. Når jeg er ferdig med overføringen, vil jeg legge ned den gamle NSF siten.

PS! Etter hvert vil natosf.org ta over, men du kan bruke natosf.org allerede nå - den vil automatisk hoppe over til denne siten.

By ZNorQ, 22.05.2011, 20:21

Vel, folkens, det har vært rimelig lite aktivitet hos NSF de siste årene. Mye har vært dårlig motivasjon (fra min side), ingen reelle platform valg som jeg syns er gode, latskap, etc.

Det å klargjøre for en NSF runde er ganske omfattende, så ting tar tid. Vi har bare snakket løst om det å ha en runde 4, men det har bare blitt med det løse snakket. Men, etter å ha spilt noen runder med ArmA2:OA , har virkelig lysten til å sette igang NSF 4 begynt å pirre!

ArmA2:OA er en stand-alone pakke som har noen forbedringer iforhold til AmrA2 (vanilla). Detaljene har jeg ikke her og nå - med unntak av at det nå skal være egne type siktemiddel av typen TWS.

På grunn av mennesklige ressursmangler, så snakker vi fremdeles langt fram i tid, og ingenting er pr. dags dato planlagt. Alt blir fra scratch..!

Jeg skal iallefall gjøre endel arbeid framover (forhåpentligvis blir det ikke bare med ordene), og kommer tilbake med mer info når jeg har noe..

By ZNorQ, 27.04.2011, 12:16

Session 4 info
 • Dato ikke satt ennå.
 • Foreløpig i Brekka, Arendal
Ticker
Your IP information
 • 50.19.34.255
Mission template
The page where updated versions of the mission template can be found.